Luisterkind is ontwikkeld voor kinderen, vandaar ook de naam. Echter is deze methode toepasbaar op iedereen. Tijdens het maken van een luisterkind afstemming is de persoon (waarvoor de afstemming is) bezig met zijn/haar activiteit en zit ik achter mijn laptop in mijn praktijk.

Vanuit mijn werkplek ga ik via de energie, via de lucht, contact maken met de ander. Niet via de telefoon maar via de gedachtegang, zielscontact.

Er is geen vaste dag of tijd afgesproken waardoor je vrij bent om te doen wat je maar wilt. Nadat de afstemming is afgerond krijg je deze in je mailbox. Dit is binnen twee weken na de binnenkomst van betaling, tenzij anders is aangegeven. Je kunt dus op jouw moment de afstemming rustig doorlezen. Vaak is het aan te raden om het meerdere keren door te lezen zodat alle puzzelstukjes op hun plek vallen.

Een luisterkind afstemming kan helderheid geven waarom een kind zich op een bepaalde manier gedraagt. Vaak spiegelen kinderen een van de ouders en kan de omgang met deze ouder stroever verlopen. Een luisterkind afstemming kan handvatten geven om hier mee om te gaan of juist om de veranderring in gang te zetten.

In het begin van de eerste locke down stonden hele huishoudens op zijn kop. ouders werkte in vele gevallen thuis, de kinderen gingen niet naar school of naar het kinderdagverblijf. Oftewel er ontbrak bij vele gezinnen duidelijkheid en structuur. Net als in het gezin van Leroy. “Leroy is letterlijk een stuk dynamischer, ook naar mij als moeder en naar zijn vader. En dat is niet altijd gewenst gedrag. Ik zou graag beter willen begrijpen waarom Leroy zich zo uit.” Opeens waren beide ouders thuis en ging Leroy niet meer naar de opvang. Er overkomt hen iets en ze weten er niet mee om te gaan en het mooie is dat Leroy zelf de handvaten aan zijn ouders gaf, zoals meer structuur. Hierdoor was er duidelijkheid voor Leroy en kwam er rust waardoor hij ook daadwerkelijk tot rust kwam.

In het geval van Lola was het dat er veel verdriet was binnen het gezin. Ouders wilde graag nog een tweede kind, dit ging niet makkelijk en er was een miskraam geweest waar Lola niet vanaf wist. Een vriend van de familie was overleden na een kort ziekbed. Dit was Lola verteld. Door al het verdriet van het gezin, veranderde Lola van een spontane open peuter in een verdrietige schuwe kleuter. In het gezin mocht meer plek komen voor het rouwen. Ze mochten een plekje in de woonkamer maken voor de vriend van de familie en het zusje. Er mocht meer gesproken worden over de nare tijd uit liefde voor elkaar. Dit bracht Lola rust waardoor zij langzaam aan weer de vrolijke kleuter werd.